• Drumeții
  • Barber shops
  • Interviuri
  • Îngrijire
  • D’ale gurii
  • Evenimente
  • Călătorii
  • Catastif
  • Cine sunt

  • Drumeții
  • Barber shops
  • Interviuri
  • Îngrijire
  • D’ale gurii
  • Evenimente
  • Călătorii
  • Catastif
  • Cine sunt
HomeD'ale guriiTop 3 restaurante din București

Top 3 restaurante din București

  • 11/01/2017
  • comments
  • Barbosul
  • Posted in D'ale gurii

Domne’, ce atâta burgereală și fast-food asezonat cu bericioaică? E timpul să scriu puțin și despre restaurante premium, cu mâncare simandicoasă realizată după ultimul sughiț al gastronomiei internaționale. Vorbim despre restaurante cu ștaif din București, locuri de fine dining. Să purcedem. Ordinea este aleatorie.

L’Atelier – l’art culinaire

Aici gătește Chef Samuel le Torriellec, bucătar cu un CV impresionant. Am lucrat cu Sam și este un profesionist. Când i-am văzut CV-ul am rămas puțin uimit: omul a lucrat în Franța, în mai multe restaurante cu stele Michelin. În prezent gătește la L’Atelier – l’art culinaire și la LOFT, unde coordonează toate locațiile din România. Vreo 9 în total. Acum este jurat MasterChef. 🙂 Dar să lăsam asta.

La L’Atelier – l’art culinaire trebuie să ajungi dacă îți plac fructele de mare, vita adevărată și trufele. Și vita și peștele. Și mâncarea bună în general. Mâncarea e #bunădetelingipedegete! Restaurantul este găzduit de Hotel Epoque București și dispune de un salon principal cu 30 locuri, precum și de o gradină de iarnă cu 30 locuri. Adică un alt salon.

Am mâncat de mai multe ori la L’Atelier, însă cel mai mult mi-au plăcut escalopul de ficat de rață cu varză chinezească și antricotul de vită Black Angus. Care este un Black Angus adevărat. 🙂 Am încercat și creveții black tiger și pe viitor plănuiesc să văd cum e homarul. În opinia mea, ăsta e un restaurant de 5*. Bravo Sam! 🙂

sursă foto

Citroniers

Bun tare, un restaurant de 4*. În opinia mea. Am mâncat o singură dată aici și sunt sigur că pofta mă va readuce înapoi #cândva. Nu știu cine este executive chef, însă mi-ar plăcea să-l cunosc. Mâncarea este gătită cu atenție și precizie elvețiană. Hotelul Domenii Plaza (5*) găzduiește cochetul restaurant.

Din preparatele încercate, vita mi-a rămas în amintirea papilelor gustative, alături de tartarul de ton roșu. Sigur, desertul gourmet ocupă un relevant loc trei în clasificarea mea. Mă refer aici la „deliciul casei”, care este compus din tort de ciocolată cu creme anglaise, nougat glacee și asortiment petits fours. Bun tare!

sursă foto

Poesia

Un restaurant de lux situat în inima Capitalei, într-o casă boierească. Un adevărat templu al aromelor bucătăriei italienești, dar și internaționale. Nu este locul în care să mergi să ceri un burger. Nu, aici vii pentru pește, fructe de mare și paste.

Chef Patrizia Paglieri, cea mai cunoscută prezență feminină în lumea gastronomiei românești, este amfitrionul localului. Atât în bucătărie, cât și în zona de servit masa. Este peste tot, debordând de energie și de voie bună. Priceperea și răbdarea Patriziei au un singur rezultat: mâncare de top. Deși nu pare o fire tocmai liniștită, Patrizia Paglieri are extrem de multă răbdare și atenție la detalii. 🙂

Am fost de două ori în vizită la Patrizia și de fiecare dată mâncarea a fost excepțională. În topul personal al preparatelor sunt incluse salata de caracatiță, tagliatelle-le cu somon și sparanghel, precum și calamarii umpluți cu midii. Salivez! Restaurant de 5*.

Image may contain: people sitting, table and indoor

sursă foto

Related Posts

comments
D'ale gurii

Am băut o bere excepțională – Perfektum Porter

comments
D'ale gurii

5 to go și Mozaik Investments devin parteneri

comments
D'ale gurii

Vinuri 2020: hai să le descoperi la Harvest Wine Festival

Orașul cu cele mai mici temperaturi

  • 09/01/2017
  • comments

Barbosul video

  • 14/01/2017
  • comments

Share this

6
SHARES
FacebookTwitterGooglePinterest
RedditTumblr

About author

Barbosul

Related Posts

comments
D'ale gurii

Am băut o bere excepțională – Perfektum Porter

comments
D'ale gurii

5 to go și Mozaik Investments devin parteneri

comments
D'ale gurii

Vinuri 2020: hai să le descoperi la Harvest Wine Festival

comments
D'ale gurii

The International Wine Festival of Romania – toamnă 2019

Comments

Ai văzut asta?

D'ale gurii

Meniu Taco Bell

  • 13/10/2017

Follow me

Toate drepturile rezervate bărbii mele. Reproducerea fără acordul BARBOSUL.RO duce la sancționarea vinovatului prin tăierea bărbii fără niciun regret. Cu briciul.
Acest site foloseşte cookies pentru a îți oferi o experiență mai bună.OK! Află mai multe

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT