• Drumeții
  • Barber shops
  • Interviuri
  • Îngrijire
  • D’ale gurii
  • Evenimente
  • Călătorii
  • Catastif
  • Cine sunt

  • Drumeții
  • Barber shops
  • Interviuri
  • Îngrijire
  • D’ale gurii
  • Evenimente
  • Călătorii
  • Catastif
  • Cine sunt
HomeD'ale guriiZmeurată de casă

Zmeurată de casă

  • 05/08/2017
  • comments
  • Barbosul
  • Posted in D'ale gurii

Am zis s-o fac și pe asta. Nu sunt un consumator al băuturilor dulci, dar aflat în Bucovina am consumat zmeurată de casă și am zis să încerc să fac și eu. Bun, iată mai jos tot ceea ce trebuie să ai în vedere dacă vrei să produci un astfel de lichid aromat și bun:

  • Zmeură proaspătă

Am avut șansa să pot culege dintr-o tufă crescută la marginea gospodăriei. Am cules cam 500 de grame (am „jefuit” tufa generoasă de toate fructele pârguite de razele soarelui). E foarte important ca zmeura să fie proaspătă și, mai ales, coaptă.

  • Fructele se spală?

Dacă sunt cumpărate de la băieții de pe marginea drumului sau din supermarket este recomandat să speli zmeura. Eu am cules fructele cu mânuțele astea două care scriu frumosul articol și am ales să nu le spăl. Tufa era ferită de praful de pe marginea drumului, iar aerul din zonă era respirabil. Șansele să pățesc ceva (ca urmare a gestului „iresponsabil” de a nu spăla fructele) sunt minime.

  • Cum se depozitează zmeura

Eu am cules zmeura într-o sticlă de plastic de doi litri. Ulterior am pus zmeura și zahărul după cum urmează: strat de zmeură, strat de zahăr, strat de zmeură, strat de zahăr. E musai ca ultimul strat să fie de zahăr. În total am pus cam 500 grame de zahăr la 500 grame de zmeură. Am ales să pun toate ingredientele în două sticle de plastic (una de doi litri, alta de un litru). E recomandat să pui zmeura și zahărul în recipiente de sticlă, dar eu nu aveam pe moment. Musai: nu pune dopul la recipient! Acesta se acoperă cu tifon/șervet de bucătărie pentru ca preparatul să „respire”.

  • Topirea zahărului

Compoziția de mai sus a fost lăsată să zacă timp de șapte zile. Zilnic am amestecat recipientul pentru a nu forma un strat dur de zahăr pe fundul acestuia. Când am ajuns la București, am pus conținutul într-un borcan mare de sticlă.

  • Alcoolul

Personal am ales alcool etilic de origine agricolă de 96 de grade. Găsești în supermarket acest alcool dublu rafinat (chiar și pe eMag – 40 de lei sticla de 500 ml). Pentru compoziția descrisă mai sus am optat pentru jumătate de litru de alcool. Dacă vrei o zmeurată mai slabă, poți pune pălincă sau țuică de casă. Trebuie să știi faptul că poți face și zmeurată fără alcool. Pentru aceasta, se utilizează apă minerală.

  • Când se pune alcoolul

Eu am pus alcoolul la șapte zile după formarea compoziției din zmeură și zahăr.

  • Depozitarea

Recomand depozitarea la temperatura camerei. Recipientul trebuie să fie ferit de razele soarelui.

  • Când mă pot bucura de creația mea?

În două luni voi da cep preparatului. În această perioadă preparatul va sta închis ermetic, în cămara ursului.

Sursă foto

Related Posts

comments
D'ale gurii

Am băut o bere excepțională – Perfektum Porter

comments
D'ale gurii

5 to go și Mozaik Investments devin parteneri

comments
D'ale gurii

Vinuri 2020: hai să le descoperi la Harvest Wine Festival

UNTOLD și Bursa de Fericire construiesc primele do...

  • 01/08/2017
  • comments

Cum va arăta viața peste 50 de ani

  • 07/08/2017
  • comments

Share this

14
SHARES
FacebookTwitterGooglePinterest
RedditTumblr

About author

Barbosul

Related Posts

comments
D'ale gurii

Am băut o bere excepțională – Perfektum Porter

comments
D'ale gurii

5 to go și Mozaik Investments devin parteneri

comments
D'ale gurii

Vinuri 2020: hai să le descoperi la Harvest Wine Festival

comments
D'ale gurii

The International Wine Festival of Romania – toamnă 2019

Comments

Ai văzut asta?

Catastif

Ion Țiriac și mașinile

  • 31/05/2017

Follow me

Toate drepturile rezervate bărbii mele. Reproducerea fără acordul BARBOSUL.RO duce la sancționarea vinovatului prin tăierea bărbii fără niciun regret. Cu briciul.
Acest site foloseşte cookies pentru a îți oferi o experiență mai bună.OK! Află mai multe

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT